Blogi

SIBIKSEN LOPPUTYÖ: MCCOY TYNERIN INCEPTION JAZZPIANON OPISKELUN APUVÄLINEENÄ

Tämä vuonna julkaisen vihdoin Sibelius-Akatemian jazzosastolle vuonna 2013 tekemäni lopputyön verkossa. Tältä sivulta löytyvät lisämateriaalit, jotka sisältävät McCoy Tynerin transkriptioita, sekä yhtyeen kanssa taltioimat omat versioni Inception-levyn neljästä kappaleesta.

Transkriptiot löytyvät täältä:

Omat versiot kappaleista löytyvät täältä:

Perpignan/Turunen Brazil Project Koko Jazz Clubilla 28.11.2019

TIEDOTE

PERPIGANAN / TURUNEN BRAZIL PROJECT

Koko Jazz Club 

Hämeentie 3, Helsinki

28.11.2019 klo 19.00

Liput 20 / 15 e

Joca Perpignan on Tel-Avivissa Israelissa asuva laulaja-lauluntekijä ja perkussionisti. Perpignan vietti lapsuutensa Rio de Janeirossa, ja muutti perheensä kanssa Israelin pääkaupunkiin Tel-Aviviin 15-vuotiaana. Israelista käsin hän on luonut kansainvälisen uran, joka on vienyt hänet esiintymään ympäri maailman parhaimpien samba- ja jazz-artistien kanssa. Perpignan on julkaissut omalla levyllään kolme albumia, Entreventos (2006), Manso Balanco (2013) ja Rio Alegre (2017). Hänen sävellyksissään voi kuulla vaikutteita jazzista, sambasta, bossanovasta, afro-brasilialaisesta musiikista sekä brasilialaisesta populaarimusiikista.

Perpignan esiintyy Helsingissä pianisti Tuomas J. Turusen sekä yhtyeen kanssa, jossa on mukanaan heidän lisäkseen Suomen eturivin jazzsoittajia. Kokoonpano on erittäin kansainvälinen, sillä siinä esiintyy neljästä eri maasta lähtöisin olevia muusikoita. Illan aikana kuultava musiikki koostuu Perpignanin ja pianistina toimivan Tuomas J. Turusen sävellykstä, sekä jazz- ja bossa nova klassikoista. Toisena laulusolistina toimii romanialaislähtöinen, Shure Montreux Jazz -kilpailussa toisen sijan vuonna 2012 saavuttanut, jazzlaulaja Elena Mindru.

Kokoonpano:

Joca Perpignan (IL/BRA), lyömäsoittimet & laulu

Elena Mindru, laulu

Tuomas J. Turunen, piano

Hector Lepe, kitara

Oskari Siirtola, basso

Anssi Tirkkonen, rummut

“A unique link between Israel and the Lapa neighborhood in Rio De Janeiro…singer, songwriter & Percussionist Joca Perpignan creates a world music with unusual good flavor.” – BILLBOARD Brazil Magazine

” Tuomas J. Turusen pianonsoitto on hienoa kuunneltavaa. Hänen kosketuksensa mustavalkioille on sielukasta kevyttä, mutta samalla väkevää. Se on myös kansainvälistä tyylittelyä, jollaista kuullaan maailman turuilla pianojazzin mestareilta. ”

– Osku Rajala, Jazzrytmit

“Elenan virtuoottinen altto loihtii mahdottoman kuuloisia melodiasarjoja liki välinpitämättömällä tarkkuudella ja tyyneydellä.”

-KSML / Savon Sanomat

Kesän keikkakalenteripäivitys!

Hei,

Keikkakalenteri päivittyy taas pitkästä aikaa! Kivoja juttuja tulossa, esimerkiksi omalla yhtyeelläni esiintymiset parilla festivaalilla, muun muassa Pori Jazzeilla 18.7. Lisäksi esiinnymme Elena Mindrun Finnection yhtyeellä Bratislavassa ja Budapestissa kesäkuun loppupuolella. Käykääs tsekkaamassa päivät ja lisätiedot sivuni keikat-osiosta.

Oikein mukavaa kesää, ja keikoilla nähdään!

Terveisin,

Tuomas

Videomateriaalia tohtorikonsertista

Ensimmäisen jatkotutkintokonserttini järjestettiin 23. lokakuuta 2018 Musiikkitalon Black Box -salissa. Tutkin konsertissa McCoy Tynerin vasemman käden voicingeja ja niiden kehitystä vuosina 1960-1965. Tarkastelussa oli Tynerin omalla nimellä julkaistuja levyjä sekä albumeita, joissa hän toimii rivimuusikkona. Soitimme monta kappaletta ”Inception” -levyltä (1962) joka kuuluu myös lempilevyihini hänen tuotannostaan. Eräs näistä kappaleista oli ”There Is No Greater Love”Isham Jonesin säveltämä jazzstandardi, josta soitimme Tynerin sovituksen.

Kompatessani omaa sooloani hyödynsin Tynerin alkuperäisellä levyllä käyttämiä vasemman käden hajoitustyyppejä. Olen ladannut videon esityksestä YouTubeen, ja se on katsottavissa alta (klikkaa tästä, jos alla oleva video ei näy). Yhtyeessä on bassossa Jori Huhtala ja rummuissa Tuomas Timonen.

 

Tuomas J. Trio feat. Manuel Dunkel ”Changing The Focus” 23.11.2018 Musiikkitalolla

Tuomas J. Trio feat. Manuel Dunkel esiintyy tämän vuoden 2018 viimeisessä konsertissaan Helsingin Musiikkitalon Black Boxissa perjantaina 23.11. klo 19. Tuomas J. Turunen suorittaa taiteellista jatkotutkintoaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä. Konsertti on  Turusen ensimmäinen jatkotutkintokonsertti.


Tiedote:

Tuomas J. Trio feat. Manuel Dunkel – Changing The Focus

Tuomas J. Turunen perehtyy taiteellisessa tohtorintutkinnossaan eri jazzpianistien vasemman käden säestystekniikoihin. Viidessä jatkotutkintokonsertissa tutkitaan erilaisia vasemman käden soittotapoja, joita pianistit ovat käyttäneet jazzmusiikin eri aikakausina.

Taiteellisista konserteista ensimmäisessä perehdytään erään aikamme merkittävimmän jazzpianistin, McCoy Tynerin (s. 1938), uran alkuvaiheen pianismiin. Ohjelmistossa kuullaan kappaleita eri levytyksiltä, jotka ovat äänitetty vuosina 1960-1965. Konsertissa kuullaan kappaleita Tynerin omilta levyiltä, kuten ”Inception” ja ”McCoy Tyner Plays Ellington” sekä valikoituja kappaleita Blue Note -levytyksiltä, joissa Tyner toimii pianistina.

Manuel Dunkel, saksofonit
Tuomas J. Turunen, piano
Jori Huhtala, basso
Tuomas Timonen, rummut

http://www.uniarts.fi/tapahtumat/ti-27032018-0935/tuomas-j-turunen-trio-feat-manuel-dunkel-changing-focus

Tuomas J. Trio julkaisee debyyttilevynsä 4.10.2018 Koko Jazz Clubilla!

Minulla on ilo ilmoittaa, että oma trioni – joka kantaa nykyisin nimeä Tuomas J. Trio – julkaisee debyyttilevynsä Koko Jazz Clubilla 4.10.2018. Levy on äänitetty syksyllä 2017 Kallio-Kuninkalan studiolla Järvenpäässä, ja on osa tohtorintutkintoni taiteellista kokonaisuutta. Vieraaksi levylle on saatu Suomen parhaimpiin saksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel!

Levynjulkaisun ympärillä on tarkoitus toteuttaa pienimuotoinen kiertue Suomessa ja mahdollisesti ulkomailla. Kiertuepäiviä tulee lisää kevään edetessä, joten pysykäähän kuulolla!

Vuoden 2018 levynjulkaisukonsertit:

4.10. Koko Jazz Club, Helsinki (Liput 20 euroa)

6.10. Poppari, Jyväskylä (Liput 13,5 euroa)

2.11. April Jazz Club, Espoo (Liput 11,5 euroa)

Alla julkaisuvapaa tiedote.

—-

Tuomas J. Trio featuring Manuel Dunkel

MEGETME

 

Jazzpianisti Tuomas J. Turusen luotsaama yhtye Tuomas J. Trio julkaisee debyyttilevynsä MEGETME Eclipse Music levymerkille 5. lokakuuta 2018. Levy ohjelmisto koostuu täysin Turusen omista sävellyksistä. Tuomas J. Trio perustettiin vuonna 2012, jolloin kokoonpano soitti ensimmäiset konserttinsa Helsingissä. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen yhtye palaa nyt esiintymislavoille entistä eheämpänä, solistivieraanaan Suomen hienoimpiin tenorisaksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel.

 

Yhtyeen keulahahmo Tuomas J. Turunentunnetaan työstään aktiivisena jazz-pianistina, -säveltäjänä ja -sovittajana. Hän on toiminut aiemmin pianistina ja säveltäjänä muun muassa Fifth Avenue-jazzyhtyeessä sekä Ilmavoimien Big Bandissa. Hän on työskennelleyt vakituisena pianistina maamme parhaimpien jazzlaulajien, kuten Aili Ikosen, Elena Mindrunja Nina Myan yhtyeissä. Hän on myös konsertoinut viime vuosina Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Virossa, Hollannissa, Romaniassa ja Saksassa.

 

Uuden levyn – joka kantaa nimeä ”Megetme” – musiikki on yhdistelmä amerikkalaisen jazzin perinnettä ja pohjoismaista jazzsoundia. Osa kappaleista on kunnianosoituksia jazzpianistilegendoille, kuten Thelonious Monkja Cedar Walton. Nimikkokappale Megetme on sanaleikki Waltonin kappaleesta Ugetsu, josta se on saanut innoituksensa. Levyn ensimmäisen kvartettikappaleen nimi, Lexington,viittaa metropysäkkiin New Yorkissa, jonka nimi tarttui Turusen mieleen hänen vietettyään aikaa kaupungissa keväällä 2017. Levyn viimeinen kappale Luca on omistettu Turusen esikoispojalle, joka syntyi saman vuoden kesällä.

 

Omaa nimeä kantavan levyn julkaiseminen on ollut Tuomas J. Turusen pitkäaikainen haave. Myös trio-kokoonpano on ollut lähellä sydäntä, koska Turusen rakkaus jazzmusiikkia kohtaan on syttynyt kuuntelemalla tunnettujen amerikkalaisten jazzpianistien triolevyjä. Ensimmäinen Turusen teinivuosina ostama jazzlevy oli Bill Evansinlegendaarinen Sunday At The Village Vanguard. Turunen kokee Evansin lyyrisyyden kuuluvan hänen soitto- ja sävellystyyliinsä jopa nykyään, vaikka sen jälkeen vaikutteita on saatu useilta muiltakin jazzpianisteilta, kuten Chick Corealta,McCoy Tyneriltasekä Oscar Petersonilta. Esikuvistaan huolimatta debyyttilevyltä kuuluu vahvana Tuomas J. Turusen oma ääni säveltäjänä ja pianistina.

 

Tuomas J. Trion basisti Jori Huhtalaja rumpali Tuomas Timonenovat tämän päivän kysytyimpiä muusikoita Suomen jazzkentällä. Tuomas J. Turunen onkin kasannut ympärilleen oikean unelmajoukkueen soittamaan omaa musiikkiaan, ja lopputulokseen hän on enemmän kuin tyytyväinen.

 

Dunkelin, Turusen, Huhtalan ja Timosen välinen yhteissoitto on erittäin kommunikoivaa. Yhtye johdattelee kuulijan tuulen nopeudella tunnelmasta ja äänimaisemasta toiseen. Soittajat toimivat joukkueena puhaltaen yhteen hiileen, mutta venyvät myös virtuoottisiin soolo-osuuksiin omilla instrumenteillaan. Suomalaisen metsän hiljainen seesteisyys sekä New Yorkin ainutlaatuinen ja monimuotoinen energia yhdistyvät yhtyeen musiikissa erittäin omintakeisella ja koskettavalla tavalla.

 

Tuomas J. Trio feat. Manuel Dunkel: MEGETME Eclipse Music / ECD-201874 (julkaisupäivä 5.10.2018)

  1. Megetme 2. Lexington 3. Melancholy 4. Monky 5. Hymn 6. Kayak 7. Luca

 

Tuomas J. Turunen – piano, sävellykset

Jori Huhtala – basso

Tuomas Timonen – rummut

Manuel Dunkel – saksofonit (kappaleilla 2, 4, 5 ja 7)

 

 

Kenny Barronin Magic Dance

Kenny Barronin uudella trio-levyllä julkaistu sävellys Magic Dance oli mielestäni niin inspiroiva (tai oikeastaan koko levy oli), että päätin tehdä siitä oman sooloversion. Jammailin aluksi levyn mukana ja opettelin tällä tavalla biisin korvakuulolta. Nauhoitin kappaleen midinä, joten sain lisättyä jälkeenpäin videolle mukaan myös virtuaaliset pianonkoskettimet, jotka näyttävät visuaalisesti esityksessä soittamani koskettimien painallukset. Tällöin esitys toimii myös tavallaan opetusmateriaalina. Tästä ladattavissa on myös esityksen midi
. Ehkä teen myös nuotin kappaleesta myöhemmin.

Fifth Avenue Suomen Jazzliiton kiertueella 18.–28.5.2016

Jazzliiton toukokuisella kiertueella kuullaan sävyjä New Yorkista, kun suomijazzin nuoren polven edustajista koostuva Fifth Avenue -yhtye esiintyy ympäri Suomea. Pianisti Tuomas J. Turusen johtama kokoonpano esiintyy kiertueella yhteensä kahdeksan esiintymisen verran.

fifthavenue-juliste-fb

Fifth Avenue nähdään esiintymässä Suomen Jazzliiton kiertueella 18.-28.5.2016

Suomen Jazzliiton ja We Jazzin yhteistyössä järjestämällä kiertueella toukokuussa esiintyy nuoren suomalaisen jazzsukupolven kärkinimistä koostuva kvintetti Fifth Avenue. Pianisti Tuomas J. Turusen luotsaaman kokoonpanon tuotanto on saanut vaikutteensa New Yorkin 1990-luvun jälkeisestä

modernista jazzsoundista. Yhtyeen kahden viikon keikkarupeama starttaa Kuopion Satamankulmasta keskiviikkona 18.5. ja kiertueen päätöskonsertti kuullaan Turun Monkissa lauantaina 28.5.

Vuonna 2011 perustetun yhtyeen sävellykset heijastelevat modernia New York -jazzsoundia, ja musiikissa voikin kuulla kaikuja kaupungin monimuotoisuudesta, yllätyksellisyydestä ja eri kulttuurien kohtaamisesta. Fifth Avenuen soitossa mukaansatempaava svengi yhdistyy polveileviin rytmisiin kuvioihin ja omaperäisiin harmonioihin. Keväällä 2015 Groovy Recordsin kautta julkaistu debyyttilevytys Tales keräsi runsaasti kiitettäviä arvosteluja suomalaisilta kriitikoilta, ja albumia kehuttiin mediassa kansainväliseksi ja raikkaaksi.

Nuoresta iästään huolimatta Fifth Avenue koostuu vankan kokemuksen omaavista suomijazzareista, jotka ovat omien yhtyeidensä lisäksi ehtineet vaikuttaa lukuisissa eturivin kokoonpanoissa. Fifth Avenuen sävellyksistä vastaavat pianisti Tuomas J. Turusen lisäksi Pori Jazzin vuoden artistiksi vuonna 2011 valittu kitaristi Olli Hirvonen ja saksofonisti Ville Vannemaa, joilla kaikilla on vahva suhde New Yorkiin opiskelun ja keikkailun kautta. Turunen on tullut tunnetuksi muun muassa Elena & The Rom Ensemblen ja Aili Ikosen yhtyeen pianistina ja Vannemaan soittoa voi kuulla Teddy’s West Coasters -kokoonpanossa. Yhtyeen kompissa paketin pitävät tiiviisti kasassa Aili Ikosenkin yhtyeestä tuttu, monipuolinen rumpali Mikko Arlinja viime syksynä debyyttialbuminsa julkaissut basisti Teemu Åkerblom.

Fifth Avenue Jazzliiton kiertueella 18.–28.5.

ke 18.5. klo 19 Kuopio, Satamankulma
to 19.5. klo 20 Savonlinna, Wanha Kasino
pe 20.5. klo 19 Kokkola, Jungsborg
la 21.5. klo 22 Vaasa, The Doo-Bop Club
ke 25.5. klo 19 Porvoo, Paahtimo
to 26.5. klo 19 Helsinki, Koko Jazz Club
pe 27.5. klo 21 Pori, JazzGalleria – Steak & Whisky House Galle
la 28.5. klo 21 Turku, Monk

Fifth Avenue
Tuomas J. Turunen, piano / Olli Hirvonen, kitara / Ville Vannemaa, saksofoni / Teemu Åkerblom, basso / Mikko Arlin, rummut

www.fifthavenuejazz.com
https://www.facebook.com/fifthavenuejazz/

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Jazzliitto tuottaa kiertueita sekä jokakesäistä Jazz-Espa-festivaalia, päivittää Jazz Finland -tietokantaa ja ylläpitää jazz-alan sisäistä keskustelua Facebookissa toimivan Jazzkahvit-ryhmänsä kautta. Lisäksi Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun Suomessa. Vuonna 2016 Jazzliitto juhlistaa 50-vuotista taivaltaan historiikkijulkaisun, juhlavuotta varten kootun Jazz-Yrjö-yhtyeen ja Yrjö-palkintonäyttelyn merkeissä.

http://jazzliitto.fi
http://jazzfinland.fi

Elena & The Rom Ensemble Jazzliiton kiertueella 13.–23.4.

Tiedote 17.3.2016

Huhtikuussa Jazzliiton kiertueella kuullaan romanialaisen kansanmusiikin sävyttämää jazzmusiikkia kun Elena & The Rom Ensemble -yhtye kiertää Suomea yhteensä kahdeksan esiintymisen verran. 

Säkenöivän jazzvokalisti Elena Mindrun luotsaama yhtye Elena & The Rom Ensemble esiintyy huhtikuussa Suomen Jazzliiton ja We Jazzin yhteistyössä tuottamalla kiertueella yhteensä kahdeksan konsertin verran. Elena & The Rom Ensemble on kvintettikokoonpano, jonka musiikkiin eksoottisen lisämausteen luo harvemmin jazzyhtyeissä kuultu viulu. Yhtyeen romanialaisesta kansanmusiikista ammentavat sävellykset, Mindrun upea lauluääni ja persoonallinen instrumentaatio luovat kokoonpanolle omaleimaisen ja kiinnostavan soundin. Yhtyeen kiertue starttaa keskiviikkona 13.4. Kuopion King’s Crown -ravintolasta ja päättyy komeasti lauantaina 23.4. April Jazz -festivaalille, jossa kuullaan Elena Mindru Third Stream Project -kokoonpanon levynjulkaisukonsertti.
Loppuvuodesta 2013 perustettu Elena & The Rom Ensemble on ponnahtanut lyhyessä ajassa Suomen jazzkartalle. Helsinkiläislähtöinen yhtye voitti Young Nordic Jazz Comets 2014 -kilpailun Suomen finaalin ja lisäksi yhtye nähtiin edustamassa Suomea Euroradio Jazz -kilpailussa Rotterdamissa kesällä 2015. Yhtye julkaisi vuonna 2014 Mindrun debyyttialbuminsa Evening in Romania Mindrun oman levy-yhtiön, EM Recordsin kautta. Albumi keräsi runsaasti kiitettäviä arvosteluja Suomen jazzkriitikoilta.
Elena Mindru (s. 1988) on lukuisissa jazzkilpailuissa palkittu romanialaissyntyinen, Suomessa asuva laulaja. Mindru sijoittui toiseksi ja vastaanotti yleisöpalkinnon Montreux Shure Jazz Voice -kilpailussa vuonna 2012. Elena & The Rom Ensemblen ohjelmisto koostuu pääosin Mindrun kappaleista, joiden sovituksista vastaa yhtyeen pianisti Tuomas J. Turunen. Mukana on myös romanialaisia jazzstandardeja ja Turusen sävellyksiä. Kokoonpanon rytmisektiosta vastaavat nuori basistilupaus Eero Seppä ja oululaislähtöinen rumpali Anssi Tirkkonen. Pikantin lisämausteen yhtyeen musiikkiin tuo jazzviulisti Sampo Hiukkanen.
Kiertueen päätöskonsertti toteutetaan kokoonpanolla Elena Mindru Third Stream Project. Tässä yhdenksänhenkisessä kokoonpanossa Rom Ensemblen ytimen muodostama jazzkvartetti saa seurakseen viulisti Maija Linkolan jousikvartetin sekä saksofonisti Sampo Kasurisen. Third Stream Projectin musiikissa klassisen musiikin elementit yhdistyvät jazz musiikin perinteeseen hurmaavalla tavalla. Sävellyksiä kokoonpanolle ovat tehneet Mindrun ja Turusen ohella maamme parhaimpiin nuoren polven jazzsäveltäjiin lukeutuvat Sampo Kasurinen, Artturi Rönkä ja Visa-Pekka Mertanen.
Third Stream Project -kokoonpanon levynjulkaisukonsertti kuullaan April Jazz -festivaaleilla 23.4. Sellosalissa klo 19. Konsertissa julkaistava levy äänitettiin syksyllä 2015 Ylen M1 studiossa, ja se oli yksi viimeisimmistä tuotannoista, joka äänitettiin tuossa sittemmin puretussa, legendaarisessa studiossa. Sellosalin illassa kuullaan myös vastikään Echo Jazz Awards –gaalassa parhaana yhtyeenä palkittua ranskalaisduoa Parisien & Peirania.

Vuonna 1996 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Jazzliitto tuottaa kiertueita ja jokakesäistä Jazz-Espa-festivaalia, ylläpitää Jazz Finland -tietokantaa ja ylläpitää jazz-alan sisäistä keskustelua Facebookissa toimivan Jazzkahvit-ryhmänsä kautta. Lisäksi Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun Suomessa. Vuonna 2016 Jazzliitto juhlistaa 50-vuotista taivaltaan historiikkijulkaisun, juhlavuotta varten kootun Jazz-Yrjö-yhtyeen ja Yrjö-palkintonäyttelyn merkeissä.

http://jazzliitto.fi
http://jazzfinland.fi

Elena & The Rom Ensemble Jazzliiton kiertueella 13.-23.4.

ke 13.4. klo 20 Kuopio, King’s Crown
to 14.4. klo 20 Savonlinna, Wanha Kasino
pe 15.4. klo 18 Jyväskylä, Boombox
la 16.4. klo 19 Kuhmo, Kuhmo-talo, Pajakka-sali
ke 20.4. klo 20 Salo, Rikala Bar & Grill
to 21.4. klo 20 Oulu, Kaupunginteatteri, Teatteriravintola
pe 22.4. klo 22 Turku, Flame Jazz -klubi / Åbo Svenska Teater, Café Tiljan
la 23.4. klo 19 Espoo, April Jazz / Sellosali (Elena Mindru Third Stream Project -levynjulkaisukonsertti)

ELENA & THE ROM ENSEMBLE
Elena Mindru, laulu / Tuomas J. Turunen, piano / Sampo Hiukkanen, viulu / Eero Seppä, kontrabasso / Anssi Tirkkonen, rummuthttp://www.elenamindru.ro
https://www.facebook.com/elenamindru.jazzvocalist
Elena Mindru Third Stream Project
la 23.4. klo 19 April Jazz, Sellosali (Soittoniekanaukio 1, 02600 Espoo)
Liput alkaen 29,50/25,50€
Tapahtuma facebookissa

Elena Mindru, laulu / Sampo Kasurinen, alttosaksofoni, bassoklarinetti / Tuomas J. Turunen, piano / Eero Seppä, kontrabasso / Anssi Tirkkonen, rummut / Maija Linkola, viulu / Laura Airola, viulu / Atte Kilpeläinen, alttoviulu / Samuli Peltonen, sello

http://www.elenamindru.com

https://www.facebook.com/elenamindru.jazzvocalist

Lehdistökuvat: http://we.tl/G7vxEgz5J6
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Hei Hei Media, press@heihei.fi

elena-the-rom-ensemble2

Hei Hei Media on We Jazz Oy:n aputoiminimi. http://heihei.fi