Perpignan/Turunen Brazil Project Koko Jazz Clubilla 28.11.2019

TIEDOTE

PERPIGANAN / TURUNEN BRAZIL PROJECT

Koko Jazz Club 

Hämeentie 3, Helsinki

28.11.2019 klo 19.00

Liput 20 / 15 e

Joca Perpignan on Tel-Avivissa Israelissa asuva laulaja-lauluntekijä ja perkussionisti. Perpignan vietti lapsuutensa Rio de Janeirossa, ja muutti perheensä kanssa Israelin pääkaupunkiin Tel-Aviviin 15-vuotiaana. Israelista käsin hän on luonut kansainvälisen uran, joka on vienyt hänet esiintymään ympäri maailman parhaimpien samba- ja jazz-artistien kanssa. Perpignan on julkaissut omalla levyllään kolme albumia, Entreventos (2006), Manso Balanco (2013) ja Rio Alegre (2017). Hänen sävellyksissään voi kuulla vaikutteita jazzista, sambasta, bossanovasta, afro-brasilialaisesta musiikista sekä brasilialaisesta populaarimusiikista.

Perpignan esiintyy Helsingissä pianisti Tuomas J. Turusen sekä yhtyeen kanssa, jossa on mukanaan heidän lisäkseen Suomen eturivin jazzsoittajia. Kokoonpano on erittäin kansainvälinen, sillä siinä esiintyy neljästä eri maasta lähtöisin olevia muusikoita. Illan aikana kuultava musiikki koostuu Perpignanin ja pianistina toimivan Tuomas J. Turusen sävellykstä, sekä jazz- ja bossa nova klassikoista. Toisena laulusolistina toimii romanialaislähtöinen, Shure Montreux Jazz -kilpailussa toisen sijan vuonna 2012 saavuttanut, jazzlaulaja Elena Mindru.

Kokoonpano:

Joca Perpignan (IL/BRA), lyömäsoittimet & laulu

Elena Mindru, laulu

Tuomas J. Turunen, piano

Hector Lepe, kitara

Oskari Siirtola, basso

Anssi Tirkkonen, rummut

“A unique link between Israel and the Lapa neighborhood in Rio De Janeiro…singer, songwriter & Percussionist Joca Perpignan creates a world music with unusual good flavor.” – BILLBOARD Brazil Magazine

” Tuomas J. Turusen pianonsoitto on hienoa kuunneltavaa. Hänen kosketuksensa mustavalkioille on sielukasta kevyttä, mutta samalla väkevää. Se on myös kansainvälistä tyylittelyä, jollaista kuullaan maailman turuilla pianojazzin mestareilta. ”

– Osku Rajala, Jazzrytmit

“Elenan virtuoottinen altto loihtii mahdottoman kuuloisia melodiasarjoja liki välinpitämättömällä tarkkuudella ja tyyneydellä.”

-KSML / Savon Sanomat