Uutisia

Tuomas J. Trio julkaisee debyyttilevynsä 4.10.2018 Koko Jazz Clubilla!

Minulla on ilo ilmoittaa, että oma trioni – joka kantaa nykyisin nimeä Tuomas J. Trio – julkaisee debyyttilevynsä Koko Jazz Clubilla 4.10.2018. Levy on äänitetty syksyllä 2017 Kallio-Kuninkalan studiolla Järvenpäässä, ja on osa tohtorintutkintoni taiteellista kokonaisuutta. Vieraaksi levylle on saatu Suomen parhaimpiin saksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel!

Levynjulkaisun ympärillä on tarkoitus toteuttaa pienimuotoinen kiertue Suomessa ja mahdollisesti ulkomailla. Kiertuepäiviä tulee lisää kevään edetessä, joten pysykää kuulolla. :)

Alla julkaisuvapaa tiedote:

—-

JULKAISUVAPAA TIEDOTE 3.3.2018

Tuomas J. Trio & M. Dunkel

Megetme

 

Nykymuotoinen Tuomas J. Trio perustettiin vuonna 2012, jolloin kokoonpano soitti ensimmäisen konserttinsa Koko Jazz Clubilla Helsingissä. Syksyllä 2018 yhtye palaa takaisin esiintymislavoille juhliakseen uuden pitkäsoiton julkaisua. Vierailevaksi tähtisolistiksi sekä levylle, että tuleville keikoille on kutsuttu Suomen tunnetuimpiin tenorisaksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel. Levynjulkaisukonsertti järjestetään 4.10.2018 klo 19 Koko Jazz Clubilla.

 

Yhtyeen keulahahmo Tuomas J. Turunen tunnetaan työstään aktiivisena jazz-pianistina, -säveltäjänä ja -sovittajana. Hän on työskennelleyt vakituisena pianistina maamme parhaimpien jazzlaulajien, kuten Aili IkosenElena Mindrun ja Nina Myan yhtyeissä. Hän on myös konsertoinut erilaisissa yhteyksissä viime vuosina muun muassa Ruotsissa, Virossa, Hollannissa, Romaniassa ja Saksassa.

 

Uuden levyn – joka kantaa nimeä ”Megetme” – musiikki on mielenkiintoinen yhdistelmä jazzin perinnettä sekä pohjoismaalaista jazzsoundia. Osa kappaleista on kunnianosoituksia jazzlegendoille kuten Thelonious Monk ja Cedar Walton. Nimikkokappale Megetme on sanaleikki Waltonin kappaleesta Ugetsu, josta se on saanut innoituksensa. Lexington viittaa metropysäkkiin, joka sijaitsee New Yorkin L-junan reitillä Brooklynistä Manhattanille. Levyn viimeinen kappale Luca on omistettu Turusen esikoispojalle, joka syntyi kesällä 2017.

 

Kokoonpanon basisti Jori Huhtala ja rumpali Tuomas Timonen ovat tämän päivän kysytyimpiä muusikoita Suomen jazzkentällä. Tuomas J. Turunen onkin kasannut ympärilleen oikean unelmajoukkueen soittamaan omaa musiikkiaan, ja lopputulokseen hän on enemmän kuin tyytyväinen.

 

Dunkelin, Turusen, Huhtalan ja Timosen välinen yhteissoitto on erittäin kommunikoivaa. Se johdattelee kuulijan tuulen nopeudella tunnelmasta ja äänimaisemasta toiseen. He toimivat joukkueena puhaltaen yhteen hiileen, mutta venyvät myös virtuoottisiin soolo-osuuksiin omilla instrumenteillaan. Suomalaisen metsän hiljainen seesteisyys sekä New Yorkin ainutlaatuinen ja monimuotoinen energia yhdistyvät yhtyeen musiikissa erittäin omintakeisella ja koskettavalla tavalla.

 

Muusikot:

 

Manuel Dunkel – saksofonit

Tuomas J. Turunen – piano

Jori Huhtala – basso

Tuomas Timonen – rummut

 

KAPPALELISTAUS

 

  1. MEGETME
  2. LEXINGTON
  3. MELANCHOLY
  4. MONKY
  5. HYMN
  6. KAYAK
  7. LUCA

 

Kaikki sävellykset: Tuomas J. Turunen

Kenny Barronin Magic Dance

Kenny Barronin uudella trio-levyllä julkaistu sävellys Magic Dance oli mielestäni niin inspiroiva (tai oikeastaan koko levy oli), että päätin tehdä siitä oman sooloversion. Jammailin aluksi levyn mukana ja opettelin tällä tavalla biisin korvakuulolta. Nauhoitin kappaleen midinä, joten sain lisättyä jälkeenpäin videolle mukaan myös virtuaaliset pianonkoskettimet, jotka näyttävät visuaalisesti esityksessä soittamani koskettimien painallukset. Tällöin esitys toimii myös tavallaan opetusmateriaalina. Tästä ladattavissa on myös esityksen midi
. Ehkä teen myös nuotin kappaleesta myöhemmin.

Fifth Avenue Suomen Jazzliiton kiertueella 18.–28.5.2016

Jazzliiton toukokuisella kiertueella kuullaan sävyjä New Yorkista, kun suomijazzin nuoren polven edustajista koostuva Fifth Avenue -yhtye esiintyy ympäri Suomea. Pianisti Tuomas J. Turusen johtama kokoonpano esiintyy kiertueella yhteensä kahdeksan esiintymisen verran.

fifthavenue-juliste-fb

Fifth Avenue nähdään esiintymässä Suomen Jazzliiton kiertueella 18.-28.5.2016

Suomen Jazzliiton ja We Jazzin yhteistyössä järjestämällä kiertueella toukokuussa esiintyy nuoren suomalaisen jazzsukupolven kärkinimistä koostuva kvintetti Fifth Avenue. Pianisti Tuomas J. Turusen luotsaaman kokoonpanon tuotanto on saanut vaikutteensa New Yorkin 1990-luvun jälkeisestä

modernista jazzsoundista. Yhtyeen kahden viikon keikkarupeama starttaa Kuopion Satamankulmasta keskiviikkona 18.5. ja kiertueen päätöskonsertti kuullaan Turun Monkissa lauantaina 28.5.

Vuonna 2011 perustetun yhtyeen sävellykset heijastelevat modernia New York -jazzsoundia, ja musiikissa voikin kuulla kaikuja kaupungin monimuotoisuudesta, yllätyksellisyydestä ja eri kulttuurien kohtaamisesta. Fifth Avenuen soitossa mukaansatempaava svengi yhdistyy polveileviin rytmisiin kuvioihin ja omaperäisiin harmonioihin. Keväällä 2015 Groovy Recordsin kautta julkaistu debyyttilevytys Tales keräsi runsaasti kiitettäviä arvosteluja suomalaisilta kriitikoilta, ja albumia kehuttiin mediassa kansainväliseksi ja raikkaaksi.

Nuoresta iästään huolimatta Fifth Avenue koostuu vankan kokemuksen omaavista suomijazzareista, jotka ovat omien yhtyeidensä lisäksi ehtineet vaikuttaa lukuisissa eturivin kokoonpanoissa. Fifth Avenuen sävellyksistä vastaavat pianisti Tuomas J. Turusen lisäksi Pori Jazzin vuoden artistiksi vuonna 2011 valittu kitaristi Olli Hirvonen ja saksofonisti Ville Vannemaa, joilla kaikilla on vahva suhde New Yorkiin opiskelun ja keikkailun kautta. Turunen on tullut tunnetuksi muun muassa Elena & The Rom Ensemblen ja Aili Ikosen yhtyeen pianistina ja Vannemaan soittoa voi kuulla Teddy’s West Coasters -kokoonpanossa. Yhtyeen kompissa paketin pitävät tiiviisti kasassa Aili Ikosenkin yhtyeestä tuttu, monipuolinen rumpali Mikko Arlinja viime syksynä debyyttialbuminsa julkaissut basisti Teemu Åkerblom.

Fifth Avenue Jazzliiton kiertueella 18.–28.5.

ke 18.5. klo 19 Kuopio, Satamankulma
to 19.5. klo 20 Savonlinna, Wanha Kasino
pe 20.5. klo 19 Kokkola, Jungsborg
la 21.5. klo 22 Vaasa, The Doo-Bop Club
ke 25.5. klo 19 Porvoo, Paahtimo
to 26.5. klo 19 Helsinki, Koko Jazz Club
pe 27.5. klo 21 Pori, JazzGalleria – Steak & Whisky House Galle
la 28.5. klo 21 Turku, Monk

Fifth Avenue
Tuomas J. Turunen, piano / Olli Hirvonen, kitara / Ville Vannemaa, saksofoni / Teemu Åkerblom, basso / Mikko Arlin, rummut

www.fifthavenuejazz.com
https://www.facebook.com/fifthavenuejazz/

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Jazzliitto tuottaa kiertueita sekä jokakesäistä Jazz-Espa-festivaalia, päivittää Jazz Finland -tietokantaa ja ylläpitää jazz-alan sisäistä keskustelua Facebookissa toimivan Jazzkahvit-ryhmänsä kautta. Lisäksi Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun Suomessa. Vuonna 2016 Jazzliitto juhlistaa 50-vuotista taivaltaan historiikkijulkaisun, juhlavuotta varten kootun Jazz-Yrjö-yhtyeen ja Yrjö-palkintonäyttelyn merkeissä.

http://jazzliitto.fi
http://jazzfinland.fi

Elena & The Rom Ensemble Jazzliiton kiertueella 13.–23.4.

Tiedote 17.3.2016

Huhtikuussa Jazzliiton kiertueella kuullaan romanialaisen kansanmusiikin sävyttämää jazzmusiikkia kun Elena & The Rom Ensemble -yhtye kiertää Suomea yhteensä kahdeksan esiintymisen verran. 

Säkenöivän jazzvokalisti Elena Mindrun luotsaama yhtye Elena & The Rom Ensemble esiintyy huhtikuussa Suomen Jazzliiton ja We Jazzin yhteistyössä tuottamalla kiertueella yhteensä kahdeksan konsertin verran. Elena & The Rom Ensemble on kvintettikokoonpano, jonka musiikkiin eksoottisen lisämausteen luo harvemmin jazzyhtyeissä kuultu viulu. Yhtyeen romanialaisesta kansanmusiikista ammentavat sävellykset, Mindrun upea lauluääni ja persoonallinen instrumentaatio luovat kokoonpanolle omaleimaisen ja kiinnostavan soundin. Yhtyeen kiertue starttaa keskiviikkona 13.4. Kuopion King’s Crown -ravintolasta ja päättyy komeasti lauantaina 23.4. April Jazz -festivaalille, jossa kuullaan Elena Mindru Third Stream Project -kokoonpanon levynjulkaisukonsertti.
Loppuvuodesta 2013 perustettu Elena & The Rom Ensemble on ponnahtanut lyhyessä ajassa Suomen jazzkartalle. Helsinkiläislähtöinen yhtye voitti Young Nordic Jazz Comets 2014 -kilpailun Suomen finaalin ja lisäksi yhtye nähtiin edustamassa Suomea Euroradio Jazz -kilpailussa Rotterdamissa kesällä 2015. Yhtye julkaisi vuonna 2014 Mindrun debyyttialbuminsa Evening in Romania Mindrun oman levy-yhtiön, EM Recordsin kautta. Albumi keräsi runsaasti kiitettäviä arvosteluja Suomen jazzkriitikoilta.
Elena Mindru (s. 1988) on lukuisissa jazzkilpailuissa palkittu romanialaissyntyinen, Suomessa asuva laulaja. Mindru sijoittui toiseksi ja vastaanotti yleisöpalkinnon Montreux Shure Jazz Voice -kilpailussa vuonna 2012. Elena & The Rom Ensemblen ohjelmisto koostuu pääosin Mindrun kappaleista, joiden sovituksista vastaa yhtyeen pianisti Tuomas J. Turunen. Mukana on myös romanialaisia jazzstandardeja ja Turusen sävellyksiä. Kokoonpanon rytmisektiosta vastaavat nuori basistilupaus Eero Seppä ja oululaislähtöinen rumpali Anssi Tirkkonen. Pikantin lisämausteen yhtyeen musiikkiin tuo jazzviulisti Sampo Hiukkanen.
Kiertueen päätöskonsertti toteutetaan kokoonpanolla Elena Mindru Third Stream Project. Tässä yhdenksänhenkisessä kokoonpanossa Rom Ensemblen ytimen muodostama jazzkvartetti saa seurakseen viulisti Maija Linkolan jousikvartetin sekä saksofonisti Sampo Kasurisen. Third Stream Projectin musiikissa klassisen musiikin elementit yhdistyvät jazz musiikin perinteeseen hurmaavalla tavalla. Sävellyksiä kokoonpanolle ovat tehneet Mindrun ja Turusen ohella maamme parhaimpiin nuoren polven jazzsäveltäjiin lukeutuvat Sampo Kasurinen, Artturi Rönkä ja Visa-Pekka Mertanen.
Third Stream Project -kokoonpanon levynjulkaisukonsertti kuullaan April Jazz -festivaaleilla 23.4. Sellosalissa klo 19. Konsertissa julkaistava levy äänitettiin syksyllä 2015 Ylen M1 studiossa, ja se oli yksi viimeisimmistä tuotannoista, joka äänitettiin tuossa sittemmin puretussa, legendaarisessa studiossa. Sellosalin illassa kuullaan myös vastikään Echo Jazz Awards –gaalassa parhaana yhtyeenä palkittua ranskalaisduoa Parisien & Peirania.

Vuonna 1996 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Jazzliitto tuottaa kiertueita ja jokakesäistä Jazz-Espa-festivaalia, ylläpitää Jazz Finland -tietokantaa ja ylläpitää jazz-alan sisäistä keskustelua Facebookissa toimivan Jazzkahvit-ryhmänsä kautta. Lisäksi Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun Suomessa. Vuonna 2016 Jazzliitto juhlistaa 50-vuotista taivaltaan historiikkijulkaisun, juhlavuotta varten kootun Jazz-Yrjö-yhtyeen ja Yrjö-palkintonäyttelyn merkeissä.

http://jazzliitto.fi
http://jazzfinland.fi

Elena & The Rom Ensemble Jazzliiton kiertueella 13.-23.4.

ke 13.4. klo 20 Kuopio, King’s Crown
to 14.4. klo 20 Savonlinna, Wanha Kasino
pe 15.4. klo 18 Jyväskylä, Boombox
la 16.4. klo 19 Kuhmo, Kuhmo-talo, Pajakka-sali
ke 20.4. klo 20 Salo, Rikala Bar & Grill
to 21.4. klo 20 Oulu, Kaupunginteatteri, Teatteriravintola
pe 22.4. klo 22 Turku, Flame Jazz -klubi / Åbo Svenska Teater, Café Tiljan
la 23.4. klo 19 Espoo, April Jazz / Sellosali (Elena Mindru Third Stream Project -levynjulkaisukonsertti)

ELENA & THE ROM ENSEMBLE
Elena Mindru, laulu / Tuomas J. Turunen, piano / Sampo Hiukkanen, viulu / Eero Seppä, kontrabasso / Anssi Tirkkonen, rummuthttp://www.elenamindru.ro
https://www.facebook.com/elenamindru.jazzvocalist
Elena Mindru Third Stream Project
la 23.4. klo 19 April Jazz, Sellosali (Soittoniekanaukio 1, 02600 Espoo)
Liput alkaen 29,50/25,50€
Tapahtuma facebookissa

Elena Mindru, laulu / Sampo Kasurinen, alttosaksofoni, bassoklarinetti / Tuomas J. Turunen, piano / Eero Seppä, kontrabasso / Anssi Tirkkonen, rummut / Maija Linkola, viulu / Laura Airola, viulu / Atte Kilpeläinen, alttoviulu / Samuli Peltonen, sello

http://www.elenamindru.com

https://www.facebook.com/elenamindru.jazzvocalist

Lehdistökuvat: http://we.tl/G7vxEgz5J6
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Hei Hei Media, press@heihei.fi

elena-the-rom-ensemble2

Hei Hei Media on We Jazz Oy:n aputoiminimi. http://heihei.fi

Elena Mindru Third Stream Project Ylen musiikkistudiossa

Elena Mindru 2Olemme äänittäneet syyskuussa 2015 Elena Mindrun uudella yhtyeellä studiomateriaalia, joka julkaistaan Yle Radio 1:n Jazzklubi-ohjelmassa 15.11.2015.

Lähetys sisältää Elena Mindrun ja Tuomas J. Turusen haastattelun, ja sen toimittaa Eero Koski. Ohjelmassa kuullaan kantaesitettäviä kappaleita jazzyhtyeelle ja jousikvartetille mm. Sampo Kasuriselta, Tuomas J. Turuselta, Elena Mindrulta, Artturi Röngältä ja Visa Oscarilta.

Lisätietoja: http://areena.yle.fi/1-3037700

 

 

Fifth Avenuen nettisivut auki!

Ensi kuussa julkaisemme Fifth Avenue -nimisellä yhtyeellä debyyttilevymme, joka on samalla ensimmäinen levy, jossa esitetään minun sävellyksiäni. Soitamme kolme levynjulkaisukonserttia Turussa, Tallinnassa ja Helsingissä. Lisätietoja konserteista löydät tämän keikat-osiosta. Lisätietoja ”Tales” -levystä ja yhtyeestämme voi nyt myös löytää Fifth Avenuen vastajulkaistulta kotisivulta osoitteessa www.fifthavenuejazz.com . Sieltä levyn voi myös tilata ennakkoon. Käykäähän tutustumassa!

Kevättä kohti mennään, vaikka talvi iskikin vähän takaisin..

-Tuomas

Tuomaksen ja Elenan haastattelu Jazzrytmit-verkkolehdessä!

Kuten kerroin aiemmassa uutisartikkelissa, esiinnyimme pari viikkoa sitten Elena & The Rom Ensemblen kanssa Flame Jazz risteilyllä Viking Gracella. Tässä yhteydessä annoimme haastattelun Jazzrytmeille. Sen teki Eija Takalo-Oksala ja kuvat otti Olli Sulin. Haastattelu poiki oikein pitkän jutun Jazzrytmit-verkkolehteen. Saimme kertoa näkemyksiämme mm. musiikin tekemisestä ja suomalaisen jazzmusiikin nykytilasta. Käy tsekkaamassa haastattelu tästä.

-Tuomas

Elena & The Rom Ensemble Flame Jazz Cruisella 31.1.2015

Olimme esiintymässä Elena & The Rom Ensemblen kanssa Flame Jazz Cruisella 31.1. Mukana jazzristeilyllä oli meidän ohella myös muita loistavia yhtyeitä kuten Nassaun Fasaani, Verneri Pohjola solo, Redrama ja Teddy West Coasters. Saimme kunnian esiintyä siis loistavassa seurassa! Konserttimme ja koko risteily meni oikein mainiosti. Meidän osuudestamme kirjoitettiin mukavasti Jazzrytmien risteilyraportissa. Lue juttu täältä.

 

Kuva: Olli Sulin

Fifth Avenue esiintyy Glenn Miller Caféssa Tukholmassa syksyllä 2015!

Olemme saaneet juuri varmistuksen, että jazzyhtye Fifth Avenue esiintyy legendaarisessa Glenn Miller Caféssa Tukholmassa ensi elokuussa 27.-28.8.2015. Glenn Miller lukeutuu Tukholman tämän hetken parhaimpiin jazzklubeihin, ja on mukava päästä esiintymään siellä pitkästä aikaa muutaman vuoden tauon jälkeen. Jos olet tulossa kuuntelemaan, kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen, sillä tupa on yleensä jazzkonserteiden aikana täynnä. Lisäksi paikassa on erinomainen ruokalista, herkullisine merellisine erikoisuuksineen ja loistava olutvalikoima. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.glennmillercafe.com.

Fifth Avenue levynjulkaisukonsertteja huhtikuussa 2015!

 

fifthavenue1_pieni

Viiden nuoren suomijazzarin muodostama Fifth Avenue tulee julkistamaan ensilevynsä ensi huhtikuussa. Levy kantaa nimeä ”Tales”. Levynjulkistamiskonsertteja on tähän mennessä ilmoitettu kaksi: Monkissa Turussa 27.4. ja Juttutuvalla Helsingissä 29.4. Aiheeseen liittyen luvassa demokappaleita, levyn tekemisestä kertova musiikkivideo ja muuta kivaa. Lisätietoja päivittyy tälle nettisivulle ja tietoa uusista keikoista saatavilla keikat-osiosta.

Julkaisuvapaa tiedote:

”Fifth Avenue on viiden nuoren Suomi-jazzarin muodostama loppuvuodesta 2011 yhtye, joka ammentaa vaikutteensa New Yorkin 1990-luvun jälkeisestä modernista jazzsoundista. Yhtyeen tarkoituksena on muodostaa jazzperinteitä kunnioittava svengi ja maustaa sitä mielenkiintoisilla melodisharmonisilla vaikutteilla ja tahtilajeilla. Kokoonpanon sävellyksistä vastaavat sen perustajajäsenet pianisti Tuomas J. Turunen, kitaristi Olli Hirvonen ja saksofonisti Ville Vannemaa. Heillä kaikilla on erityinen suhde New Yorkiin: se on Hirvosen nykyinen kotipaikka, ja Vannemaa ja Turunen ovat vierailleet siellä useita kertoja. Reissuilta mukaan tarttuneet vaikutteet kuuluvat mielenkiintoisella tavalla yhtyeen tuotannossa, joissa voi kuulla kaikuja kaupungin monimuotoisuudesta, yllätyksellisyydestä ja erilaisten kulttuurien kohtaamisesta. Yhtyeen sävellykset rikkovat tyylisuuntien raja-aitoja: toisissa kappaleissa vähäeleiset, intervallipohjaiset harmoniat kohtaavat monimuotoiset rytmit, ja toisissa jazzmaiset sointurakenteet kohtaavat pop-genrestä tutun beat-kompin. Niiden päälle valmiiksi hämmennettyyn soppaan lisätään solistien kekseliäät improvisaatiot oman mukavuusalueensa ulkopuolella, jolloin riskien ottaminen nousee uudelle tasolle. Paketin pitävät tiiviisti kasassa yhtyeen mainio rytmiryhmä, basisti Teemu Åkerblom ja rumpali Mikko Arlin.

Yhtyeen debyyttilevy ”Tales” julkistetaan huhtikuussa 2015 levynjulkistamiskonserteissa Helsingissä ja Turussa. Levyn nimi viittaa pieniin tarinoihin, jota levyllä olevat sävellykset pitävät sisällään. Tarinankertojina toimivat säveltäjät Tuomas J. Turunen, Olli Hirvonen ja Ville Vannemaa. Tarinoiden kertominen ei ole pelkästään kappaleen säveltäjän vastuuta, sillä muutkin yhtyeen jäsenet tuovat kertomukseen oman äänensä tulkitsemalla sitä omalla tavallaan.”