Tuomas J. Trio julkaisee debyyttilevynsä 30.8. Koko Jazz Clubilla!

Minulla on ilo ilmoittaa, että oma trioni – joka kantaa nykyisin nimeä Tuomas J. Trio – julkaisee debyyttilevynsä Koko Jazz Clubilla 30.8.2018. Levy on äänitetty syksyllä 2017 Kallio-Kuninkalan studiolla Järvenpäässä, ja on osa tohtorintutkintoni taiteellista kokonaisuutta. Vieraaksi levylle on saatu Suomen parhaimpiin saksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel!

Levynjulkaisun ympärillä on tarkoitus toteuttaa pienimuotoinen kiertue Suomessa ja mahdollisesti ulkomailla. Kiertuepäiviä tulee lisää kevään edetessä, joten pysykää kuulolla. :)

Alla julkaisuvapaa tiedote:

—-

JULKAISUVAPAA TIEDOTE 3.3.2018

Tuomas J. Trio & M. Dunkel

Megetme

 

Nykymuotoinen Tuomas J. Trio perustettiin vuonna 2012, jolloin kokoonpano soitti ensimmäisen konserttinsa Koko Jazz Clubilla Helsingissä. Syksyllä 2018 yhtye palaa takaisin esiintymislavoille juhliakseen uuden pitkäsoiton julkaisua. Vierailevaksi tähtisolistiksi sekä levylle, että tuleville keikoille on kutsuttu Suomen tunnetuimpiin tenorisaksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel. Levynjulkaisukonsertti järjestetään 30.8.2018 klo 19 Koko Jazz Clubilla.

 

Yhtyeen keulahahmo Tuomas J. Turunen tunnetaan työstään aktiivisena jazz-pianistina, -säveltäjänä ja -sovittajana. Hän on työskennelleyt vakituisena pianistina maamme parhaimpien jazzlaulajien, kuten Aili IkosenElena Mindrun ja Nina Myan yhtyeissä. Hän on myös konsertoinut erilaisissa yhteyksissä viime vuosina muun muassa Ruotsissa, Virossa, Hollannissa, Romaniassa ja Saksassa.

 

Uuden levyn – joka kantaa nimeä ”Megetme” – musiikki on mielenkiintoinen yhdistelmä jazzin perinnettä sekä pohjoismaalaista jazzsoundia. Osa kappaleista on kunnianosoituksia jazzlegendoille kuten Thelonious Monk ja Cedar Walton. Nimikkokappale Megetme on sanaleikki Waltonin kappaleesta Ugetsu, josta se on saanut innoituksensa. Lexington viittaa metropysäkkiin, joka sijaitsee New Yorkin L-junan reitillä Brooklynistä Manhattanille. Levyn viimeinen kappale Luca on omistettu Turusen esikoispojalle, joka syntyi kesällä 2017.

 

Kokoonpanon basisti Jori Huhtala ja rumpali Tuomas Timonen ovat tämän päivän kysytyimpiä muusikoita Suomen jazzkentällä. Tuomas J. Turunen onkin kasannut ympärilleen oikean unelmajoukkueen soittamaan omaa musiikkiaan, ja lopputulokseen hän on enemmän kuin tyytyväinen.

 

Dunkelin, Turusen, Huhtalan ja Timosen välinen yhteissoitto on erittäin kommunikoivaa. Se johdattelee kuulijan tuulen nopeudella tunnelmasta ja äänimaisemasta toiseen. He toimivat joukkueena puhaltaen yhteen hiileen, mutta venyvät myös virtuoottisiin soolo-osuuksiin omilla instrumenteillaan. Suomalaisen metsän hiljainen seesteisyys sekä New Yorkin ainutlaatuinen ja monimuotoinen energia yhdistyvät yhtyeen musiikissa erittäin omintakeisella ja koskettavalla tavalla.

 

Muusikot:

 

Manuel Dunkel – saksofonit

Tuomas J. Turunen – piano

Jori Huhtala – basso

Tuomas Timonen – rummut

 

KAPPALELISTAUS

 

  1. MEGETME
  2. LEXINGTON
  3. MELANCHOLY
  4. MONKY
  5. HYMN
  6. KAYAK
  7. LUCA

 

Kaikki sävellykset: Tuomas J. Turunen